Myšlenky obnovit v Litoměřicích výrobu piva se radnice nevzdává

16.04.2012 8:24

Litoměřická radnice se nevzdává myšlenky obnovit ve městě výrobu piva. Nechala si proto vypracovat první předběžnou studii, která má charakterizovat možnosti dalšího využití rozsáhlého objektu bývalého pivovaru na Tyršově náměstí i náklady případné rekonstrukce. Vlastní stavební úpravy jsou vyčísleny na zhruba 150 milionů korun.

Myšlenky obnovit v Litoměřicích výrobu piva se radnice nevzdává
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Konečnou podobu studie předložíme k diskusi veřejnosti,“ informoval starosta Ladislav Chlupáč s tím, že stát by se tak mělo ještě v první polovině letošního roku. Studie přitom představuje již druhý zásadní krok vedoucí k obnově pivovarnictví v Litoměřicích. První radnice učinila v loňském roce, kdy si nechala vypracovat technické zaměření objektu, jež je nezbytným podkladem pro vypracování studie.

„Jak technické zaměření objektu, tak studie by nám měly usnadnit jednání s potenciálními investory,“ věří místostarosta Karel Krejza.

Bývalý Korunní pivovar v Litoměřicích ukončil svou činnost v roce 2002 poté, co neustál tlak silné konkurence. Město poté objekt s několikapatrovým sklepením odkoupilo za 10 milionů korun v obavách, aby jej nezískal investor, který by v historickém jádru města začal podnikat v oblasti nekorespondující s atraktivitou lokality. Myšlenky na obnovu výroby piva, pivních lázních, případně penzionu se nikdy nevzdalo. A to i přesto, že jednání s několika potenciálními investory prozatím nebyla úspěšná.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…