Na Matějkově cvičišti v Jičíně budou nová sportoviště

30.11.2016 10:50

Město užívá od roku 2007 na základě smlouvy s TJ Sokol tzv. Matějkovo cvičiště, které se nachází u urnového háje v ulici Vrcha.

Na Matějkově cvičišti v Jičíně budou nová sportoviště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Tenkrát město nechalo na své náklady na cvičišti položit umělý povrch a hřiště využívají pro své sportovní aktivity především jičínské školy. O cvičiště se starají Sportovní zařízení města Jičína, která však koncem roku 2015 zastavila na dvou kurtech umělého trávníku provoz, a to z důvodu technické nezpůsobilosti hřiště. Sportovní komise pak během roku hledala řešení této situace, protože investice do nového povrchu by byla v řádech několika milionů.

Mezitím se na TJ Sokol obrátila společnost S-Vision s.r.o., která chce vybudovat na Matějkově cvičišti písková a další sportoviště, dětská hřiště a další sportovně-rekreační stanoviště pro rodiny a seniory. Městu nabídla možnost bezplatného užívání části hřiště pro školy a zároveň chce od města převzít a na vlastní náklady odstranit umělý travní koberec. RM tedy schválila dohodu o ukončení smlouvy o užívání Matějkova cvičiště mezi městem Jičín a TJ Sokol a zároveň schválila smlouvu se společností S-Vision s.r.o. o vzájemných závazcích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…