Na Tourism Expo vystavuje i olomoucké Informační centrum

25.01.2012 18:14

Ve dnech 27. – 29. ledna 2012 se opět otevřou brány olomouckého Výstaviště Flora s aktuální nabídkou domácích a zahraničních dovolených na již tradičním olomouckém veletrhu cestovního ruchu TOURISM EXPO.

Na Tourism Expo vystavuje i olomoucké Informační centrum
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Vystavovat zde samozřejmě bude i Informační centrum Olomouc, které je na tomto veletrhu již stálým vystavovatelem.

Vedle nabídky služeb v oblasti cestovního ruchu a informací o Olomouci a blízkém okolí na trávení volného času nebo různých tipů na kulturní, sportovní a společenské akce nabízí letos i nového průvodce.

Publikace Průvodce Olomouci s podtitulem Umělecké památky města vznikla v rámci projektu Česko-Polské spolupráce a byla původně určena pouze k reprezentativním účelům.

Jelikož publikace sklidila ocenění u odborné veřejnosti, vedení města rozhodlo o jejím dotisku a následném prodeji, aby se dostala i k dalším zájemcům.

Každému ze 130 významných objektů na území města je věnovaná jedna strana fotografií a jedna strana popisného textu, případně historická fotka a půdorys. Hesla jsou řazena podle stavebních slohů od románské až po moderní architekturu.

Zájemci si publikaci mohou zakoupit na veletrhu, a to v ceně 400,- Kč, a nebo od 1. února v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice.

Vedle uvedené publikace bude na stánku Informačního centra Olomouc k dostání průvodce Poutní cesta Svatý Kopeček – Svatý Hostýn a Poutní cesta Velehrad – Svatý Hostýn, každá za 50,- Kč, vydané Maticí Svatokopeckou. Poutní cesta ze Sv.Kopečka na Sv. Hostýn měří 55 km, je osazena 19 panely, které popisují jednotlivá místa a jejich zajímavosti: historii, církevní a kulturní památky a přírodní pamětihodnosti.

Cesta je určena široké veřejnosti, jednotlivcům i rodinám s dětmi. Lze ji absolvovat pěšky i na kole.

Panely i průvodce byly zhotoveny a vydány za podpory Olomouckého a Zlínského kraje, statutárního města Olomouc a dalších obcí na trase. Vytvořenou trasou chtějí autoři přispět do systému evropských poutních cest a umožnit tuzemským i zahraničním turistům a poutníkům poznání zajímavých míst.

Webové stránky výstaviště: www.flora-ol.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…