Na Tourism Expo vystavuje i olomoucké Informační centrum

25.01.2012 18:14

Ve dnech 27. – 29. ledna 2012 se opět otevřou brány olomouckého Výstaviště Flora s aktuální nabídkou domácích a zahraničních dovolených na již tradičním olomouckém veletrhu cestovního ruchu TOURISM EXPO.

Na Tourism Expo vystavuje i olomoucké Informační centrum
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Vystavovat zde samozřejmě bude i Informační centrum Olomouc, které je na tomto veletrhu již stálým vystavovatelem.

Vedle nabídky služeb v oblasti cestovního ruchu a informací o Olomouci a blízkém okolí na trávení volného času nebo různých tipů na kulturní, sportovní a společenské akce nabízí letos i nového průvodce.

Publikace Průvodce Olomouci s podtitulem Umělecké památky města vznikla v rámci projektu Česko-Polské spolupráce a byla původně určena pouze k reprezentativním účelům.

Jelikož publikace sklidila ocenění u odborné veřejnosti, vedení města rozhodlo o jejím dotisku a následném prodeji, aby se dostala i k dalším zájemcům.

Každému ze 130 významných objektů na území města je věnovaná jedna strana fotografií a jedna strana popisného textu, případně historická fotka a půdorys. Hesla jsou řazena podle stavebních slohů od románské až po moderní architekturu.

Zájemci si publikaci mohou zakoupit na veletrhu, a to v ceně 400,- Kč, a nebo od 1. února v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice.

Vedle uvedené publikace bude na stánku Informačního centra Olomouc k dostání průvodce Poutní cesta Svatý Kopeček – Svatý Hostýn a Poutní cesta Velehrad – Svatý Hostýn, každá za 50,- Kč, vydané Maticí Svatokopeckou. Poutní cesta ze Sv.Kopečka na Sv. Hostýn měří 55 km, je osazena 19 panely, které popisují jednotlivá místa a jejich zajímavosti: historii, církevní a kulturní památky a přírodní pamětihodnosti.

Cesta je určena široké veřejnosti, jednotlivcům i rodinám s dětmi. Lze ji absolvovat pěšky i na kole.

Panely i průvodce byly zhotoveny a vydány za podpory Olomouckého a Zlínského kraje, statutárního města Olomouc a dalších obcí na trase. Vytvořenou trasou chtějí autoři přispět do systému evropských poutních cest a umožnit tuzemským i zahraničním turistům a poutníkům poznání zajímavých míst.

Webové stránky výstaviště: www.flora-ol.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.