Na Vsetínsku se loni narodilo celkem 885 dětí

23.02.2018 8:36

Z nich je 252 je občánky Vsetína. Porodnice mezi narozenými registrovala i devět párů dvojčat. Rodiče dávali svým děťátkům nejrůznější jména, nejčastěji to byl u chlapců Jan a u děvčat Adéla. Nechyběla však ani jména netradiční.

Na Vsetínsku se loni narodilo celkem 885 dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Po Janovi, jichž se loni narodilo 25, bylo mezi chlapci druhým nejoblíbenějším jméno Tomáš, které rodiče dali v 19 případech, a na pomyslné třetí příčce se umístilo 17 Filipů. Čtvrtými nejoblíbenějšími byli Vojtěch a Martin, těch bylo po šestnácti. Z pětky nejčastějších jmen vypadl loni vítězný Jakub a dále pak Adam a Ondřej.

Mezi děvčaty zvítězila Adéla, kterých se narodilo 15, těsně následována čtrnácti Eliškami. O třetí místo se dělí Sáry a Kristýny, jichž bylo po dvanácti. Marií se loni narodilo jedenáct. Mezi pětici nejoblíbenějších dívčích jmen už nepatří předloni vítězné Terezy a Barbory a také Ema, Sofie a Gabriela.

Stejně jako v uplynulých letech, i loni nechyběla netradiční jména. U chlapců je v matriční knize zaznamenán například Zachariáš, Nataniel či Matteo, u děvčat pak Eviana, Jasana nebo Myriam. 

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…