Na poskytnutí investiční dotace z rozpočtové rezervy Prahy je navrženo 73 projektů městských částí

23.03.2017 11:30

Městská rada dnes projednala návrh na uvolnění investiční rezervy pro městské části z rozpočtu vlastního hl. m. Prahy, který předložila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

Na poskytnutí investiční dotace z rozpočtové rezervy Prahy je navrženo 73 projektů městských částí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Na základě komplexního posouzení požadavků městských částí hl. m. Prahy (MČ) dnes Rada schválila návrh na uvolnění investiční rezervy MČ a poskytnutí účelových investičních dotací městským částem na 73 akcí. Objem těchto mimořádných dotací je 1 275 100 tis. Kč.

„Z celkové částky, která činní více než 1 miliardu korunu, komise navrhuje uvolnit 812 500 tis. Kč na financování akcí velkých městských částí Praha 1 – 22 a 462 600 tis. Kč na financování akcí malých městských částí Praha 23 – 57. Přibližně 60 procent těchto finančních prostředků bude použito na projekty v oblasti školství, zbytek je určen na projekty pro sport, volný čas a veřejný prostor,“ upřesnila náměstkyně Kislingerová.

Městské části v souladu se schválenými pravidly předložily požadavky na poskytnutí investičních dotací na 160 akcí v celkové výši přibližně 2,5 miliardy korun. Pracovní skupina složená ze zástupců všech klubů Zastupitelstva hlavního města Prahy tyto zaslané žádosti městských částí posoudila a vytvořila návrh, který bude předložen na jednání pražského zastupitelstva příští týden.

„Komise při posuzování žádostí hodnotila například význam akce z celopražského hlediska, připravenost akce, rozestavěnost a výši spoluúčasti městské části. V případě, že šlo o investice směrované do škol, to, zda akce povede k navýšení kapacity mateřské nebo základní školy ve vztahu k očekávanému demografickému vývoji,“ vysvětlila náměstkyně Kislingerová.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…