Na webu Jihlavy se již nedozvíte, kdo je v úřadě přítomen

18.09.2018 10:47

Zveřejnění informace o přítomnosti zaměstnanců úřadu je porušením nařízení GDPR.

Na webu Jihlavy se již nedozvíte, kdo je v úřadě přítomen
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Návštěvníci webových stránek města Jihlavy se u kontaktů na úředníky již nedohledají barevných puntíků, které upozorňovaly na stav jejich přítomnosti na úřadě. Podle Úřadu pro ochranu osobních údajů je ukazatel přítomnosti v barevném odlišení nedůvodným zásahem do práv zaměstnanců na ochranu jejich osobního a soukromého života.

„Magistrát města nechtěl občany připravit o tuto výhodu. Po zrušení informování o přítomnosti úředníků na webu úřadu Kraje Vysočina a na některých dalších úřadech, jsme se rozhodli poslat na Úřad pro ochranu osobních údajů dotaz, zdali je toto opatření nezbytné,“ doplnil Evžen Zámek.

„V odpovědi na dotaz Magistrátu města Jihlavy Úřad pro ochranu osobních údajů uvedl, že zveřejňování informací o přítomnosti zaměstnanců na pracovišti je porušením obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které může být spojeno s předvídatelnou sankcí,“ doplnila Ilona Dechtěrenková, pověřenkyně pro ochranu osobních údajů z útvaru interního auditu a kontroly jihlavského magistrátu.

Na webových stránkách města Jihlavy jsou v současné době k dispozici pouze základní osobní a kontaktní údaje na zaměstnance úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …