Náchod: Park u soudu rozzářil centrum města

31.12.2020 18:23

Od září letošního roku probíhaly úpravy parku v centru města v bezprostřední blízkosti ulice Pražské před budovou okresního soudu.

Náchod: Park u soudu rozzářil centrum města
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Součástí revitalizace parku je úprava pěších tras, vytvoření centrálního prostranství, obnova zeleně a osvětlení vybraných cest a prvků. Nechybí nové lavičky a odpadkové koše.

„Mezi kmeny stromů je umístěno několik sedacích prvků v podobě kostek, které jsou nasvíceny z jednotlivých stran. Park se tím zatraktivní především ve večerních hodinách," upřesnil starosta Jan Birke.

„Výsadba nových vegetačních prvků zvýší atraktivitu okolí. Celá centrální plocha je nyní krásným prostorem, který bude sloužit ke krátkodobějšímu odpočinku pod korunami stromů, které zároveň vytvoří příjemný stín," dodal místostarosta Jan Čtvrtečka.

Autorem projektové dokumentace parkových úprav je firma green4plan s.r.o., Vysokov a zhotovitelem této investiční akce za bezmála 5 mil. Kč (4 958 508,59 Kč vč. DPH) je firma SILVAGRO s.r.o., Zábrodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…