Náchod: Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy

04.03.2021 7:34

Komunikace v Purkyňově ulici v Náchodě čeká na svou opravu již řadu let. Přípravy oprav v koordinaci se všemi síťaři se diskutují již více než pět let a termín kompletní opravy byl odsouván především v souvislosti s výstavbou náchodské nemocnice.

Náchod: Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

V listopadu 2020 město podalo žádost o poskytnutí dotace na tento projekt z Dotačního titulu - Podpora obnovy místních komunikací vyhlášeného Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v rámci podprogramu Podpora obcí s více než 10.000 obyvateli a investiční akce byla zařazena do rozpočtu roku 2021.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

Podmínky veřejné zakázky na stavební úpravy této komunikace byly vypsány hned začátkem letošního roku a nyní již známe dodavatele.

„Dobrou zprávou je, že se podařilo tuto investiční akci vysoutěžit za cenu o téměř 4 mil. Kč nižší než byly předpokládané náklady dle projektu, tj. bezmála 16 mil. Kč (13.176.167,05 bez DPH)," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka a dodal: „Součástí kompletní opravy komunikace v ulici Purkyňova bude také nové veřejné osvětlení, nové chodníky s bezpečnostními prvky, místa pro přecházení i zachování parkovacích míst."

V průběhu března proběhne příprava souvisejících dopravních omezení po dobu stavby, která potrvá cca 6 měsíců. Po odsouhlasení Policií ČR a odboru dopravy a silničního hospodářství MěÚ Náchod budeme veřejnost informovat o konkrétních dopravních omezeních a objízdných trasách. Během realizace budou samozřejmě všechny objekty omezené rekonstrukcí přístupny pro složky integrovaného záchranného systému.

Souběžně s rekonstrukcí komunikace uloží společnost VAK Náchod a.s. v jedné z částí potrubí pro nový přivaděč vody, aby již nebylo později nutné do nové komunikace zasahovat. Oprava zařízení společnosti innogy (Teplárna Náchod) byla provedena již v předstihu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…