Náchod: Rozpočet města na rok 2021 je schválen

12.12.2020 13:53

Zastupitelé města Náchoda schválili na svém jednání rozpočet města na rok 2021 a to 25 hlasy z celkového počtu 27 přítomných zastupitelů (jedna zastupitelka formou online připojení).

Náchod: Rozpočet města na rok 2021 je schválen
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Dle objemu finančních prostředků (na straně příjmů i výdajů ve výši 586.371.000 Kč) se jedná o rozpočet historicky rekordní především z pohledu investic v celkové výši 216 mil. Kč.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

„Jedná se o mimořádnou porci investic, která nás v příštím roce čeká, a já věřím, že se nám podaří je i navzdory pandemii realizovat. Město Náchod je v dobré ekonomické kondici, i proto jsme se rozhodli zahájit v příštím roce zajímavé projekty. Mezi těmi největšími mohu zmínit zahájení výstavby spolkového domu (cca 51 mil. Kč), generální opravu komunikace v ul. Purkyňova (cca 20 mil. Kč - bude zažádáno o dotaci), oprava komunikace v ul. U Zbrojnice nebo nová komunikace propojující ulice Kladská a Borská (cca 19 mil. Kč)," upřesnil starosta Jan Birke.

Mezi další plánované investice patří například nový skatepark, dětský bazén na Jiráskově koupališti, pumptracková dráha na dopravním hřišti, přístavbu výtahu v budově kina Vesmír, již tradičně investice do obnovy veřejného osvětlení a oprav kontejnerových stání nebo příprava projektu na výstavbu lázeňského pavilonu.

Rozpočet města Náchod na rok 2021 je dle zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů koncipován jako schodkový, přičemž schodek je vyrovnán finančními prostředky z minulých let v objemu 50,74 mil. Kč a úvěry v celkovém souhrnu 211,5 mil. Kč, které slouží k pokrytí předfinancování dotačních titulů v rámci období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…