Náchod: Užijte si léto, plné zážitků, v Kladském pomezí

13.06.2021 9:41

Rádi byste si v létě užili něco netradičního, zábavného a zároveň poučného? V Kladském pomezí máte ideální příležitost! Celé prázdniny se v našem regionu ponesou v duchu zážitků díky třetímu ročníku česko-polského projektu Festival zážitků, tentokrát na téma tradice.

Náchod: Užijte si léto, plné zážitků, v Kladském pomezí
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Devět atraktivních míst na české i polské straně hranice v červenci a srpnu ožije zapomenutými i stále živými tradicemi našeho regionu. Speciální zážitkové prohlídky budou probíhat každý prázdninový den s opakováním v týdenních cyklech. Účastníci se seznámí s nejrůznějšími řemesly, regionálními zvyky či tradičními pokrmy a jejich výrobou.

Slavnostní zahájení festivalu se středověkým doprovodným programem proběhne 2. července na náměstí v Kłodzku.

Součástí festivalu je také soutěž o multifunkční víceúčelové šátky pro prvních 2000 návštěvníků, kterým se podaří nasbírat razítka z pěti festivalových míst. První, kdo absolvuje alespoň sedm zážitků, si navíc bude moci užít ještě jeden zcela mimořádný, a to stát se zvoníkem v kostele sv. Jakuba Většího v Červeném Kostelci.

Podrobný program i informace o soutěži najdete na webu ZDE a v přehledném tištěném katalogu, který můžete využít jako praktického průvodce festivalem. Vyzvednout si jej můžete v informačních centrech.

Pojďte si spolu s námi užít festivalové prázdniny a seznámit se zábavnou formou s kulturním odkazem našeho regionu. Všechny aktivity se konají za jakéhokoliv počasí a co víc, jsou zcela zdarma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…