Nadační fond Historický Cheb na mezinárodní konferenci

15.11.2018 6:32

Výsledkem činnosti fondu jsou např. zrekonstruované věže kostela sv. Mikuláše, nebo projekt Historické krovy

Nadační fond Historický Cheb na mezinárodní konferenci
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Mezinárodní konferenci SACRUM 2018, která se konala v purkrabství na Vyšehradě v Praze, se městský nadační fond prezentoval prostřednictvím své činnosti. K tématu konference Sakrální stavby v dnešním světě: záchrana - obnova - nové využití - opouštění - opuštění, bylo možné uvést sedm z jedenácti projektů, kterými se nadační fond zabýval v posledních dvanácti letech.

Přítomným zástupcům různých organizací, institucí a spolků z Česka i Německa byla například představena rekonstrukce věží kostela sv. Mikuláše, rekultivace bývalého hřbitova v Krásné Lípě nebo letos dokončená obnova božích muk na Švédském vrchu. Zmíněn byl i stálý projekt fondu Historické krovy - chebský fenomén, v jehož rámci došlo k oživení prostoru františkánského kostela, a to díky výstavě historických modelů.

Zajímavé informace s novým pohledem na způsoby financování záchrany církevních památek přednesli zástupci Bavorského státního úřadu pro ochranu památek a Sudetoněmeckého krajanského sdružení z Mnichova. Ve srovnání s dalšími příspěvky na konferenci je možné říci, že nadační fond Historický Cheb odvádí dobrou práci - přístup města Cheb k památkám na jeho území byl přítomnými hodnocen s uznáním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…