Nadační fond Historický Cheb poskytl finanční příspěvek na opravu varhan

03.08.2020 11:07

Správní rada nadačního fondu byla v červnu Farním sborem Českobratrské církve evangelické požádána o finanční příspěvek na opravu varhan v kostele Pokoje, na ulici 26. dubna v Chebu.

Nadační fond Historický Cheb poskytl finanční příspěvek na opravu varhan
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Kostel z roku 1871 je chráněnou kulturní památkou a varhany od firmy Steinmayer, snad jediné v Čechách zachovalé v původním stavu, jsou jeho součástí. Oprava varhan byla nutná po dokončení stavebních prací, které na kostele probíhaly v letech 2017-2019.

Farní sbor poskytl správní radě fondu cenovou kalkulaci opravy od pražského varhanáře Václava Vály. Kostel Pokoje navštívili členové správní rady fondu Karel Tyrpekl a Marcela Brabačová, nástroj jim byl předveden a potřebné opravy osvětleny.

Poté už správní rada fondu na svém jednání schválila poskytnutí dotace ve výši 30 tisíc korun na opravu varhan a zároveň ještě nabídla farnímu sboru příspěvek na opravu vitráží ve dvou oknech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…