Nejdek: Velký workoutový areál pro teenagery i seniory

22.11.2018 9:16

Jedinečné propojení streetworkoutu a parkouru nabízí nový sportovní areál, který v Karlovarském kraji právě otevřelo město Nejdek. Sportoviště vybudovala společnost RVL13 a vzniklo díky podpoře města Nejdek.

Nejdek: Velký workoutový areál pro teenagery i seniory
Foto: nejdek.cz
Popisek: Nejdek

Hřiště je přímo v centru města u náměstí Karla IV., před základní školou. Sportovcům přináší nejmodernější cvičební prvky pro venkovní cvičení – streetworkout. Je ojedinělé tím, že kromě streetworkoutových prvků nabízí i cvičební prostor pro dnes tak populární parkour. Velké sportoviště má přes dvě stě metrů čtverečních. Počtem prvků jako jsou hrazdy, bradla, žebřiny, lavice, horizontální žebříky či prolézačky se řadí k nejkomplexnějším hřištím tohoto druhu v Karlovarském kraji.

Zprovoznění hřiště RVL13 v Nejdku proběhlo za účasti široké veřejnosti. Sportoviště slavnostně otevřela starostka města Ludmila Vocelková společně s místostarostkou Pavlínou Schwarzovou. Otevření doprovázela exhibice významných českých workoutových atletů pod vedením nejúspěšnějšího tuzemského streetworkoutera Petra Skokana. Veřejnost mohla, během exhibice, konzultovat správné provedené cviků s profesionály. Video ze slavnostního otevření najdete ZDE.

„Jsme velmi rádi, že jsme v našem městě mohli otevřít tak moderní hřiště, které nabízí možnost jak populárního cvičení s vlastní vahou – tedy workout, ale také dnes velmi oblíbený parkour, uvedla starostka Ludmila Vocelková.

Pro teenagery i seniory

Hřiště je určeno pro všechny, kteří si chtějí zacvičit vahou vlastního těla na čerstvém vzduchu – teenagery, jejich rodiče i aktivní seniory. Na své si přijdou i pakouristi. Všichni ocení měkký a bezpečný povrch dopadové plochy. Na přípravě hřiště se podíleli nejlepší tuzemští workouteři – ti připomínkovali návrh a testovali jeho prvky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…