Nepomuk: Pietní akt k 74. výročí sestřelení amerického bombardéru Liberator

20.02.2018 13:46

V Nepomuku na náměstí Augustina Němejce opět konal vzpomínkový akt na počest deseti amerických letců, kteří zahynuli v sestřeleném letounu Liberator 22. února 1944.

Nepomuk: Pietní akt k 74. výročí sestřelení amerického bombardéru Liberator
Foto: wikipedia
Popisek: Nepomuk.

 V 10:00 dorazil oddíl military vozidel 4. obrněné Prácheňsko. Před radnicí proběhlo oficiální připomenutí události, položení věnců a květin. Následoval odjezd na Dubeč a k rodnému domu bratrů Šloufových. Veřejnost si mohla prohlédnout stálou expozici Liberator v nepomuckém muzeu od 10:00 do 16:00. Na Zelenohorské poště byla ve stejnou dobu otevřena expozice leteckých modelů válečných letadel. Vzpomínkový akt doprovodila od 14:00 přednáška o  plzeňských letcích, o jejich cestách do RAF včetně informací o bratrech Šloufových. Doplněno o fotografie a videozáznamy - přednášejícím byl PhDr. Daniel Švec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…