Nové Město nad Metují je připraveno investovat do městských lesů

31.07.2020 20:51

Naše město se připravuje v průběhu letošního a následujícího roku realizovat několik projektů vedoucích k posílení společenské i hospodářské funkce městského lesa, které budou spolufinancovány z Evropské unie.

Nové Město nad Metují je připraveno investovat do městských lesů
Foto: Vychozi.cz
Popisek: Ilustrační foto Nového Města nad Metují

Některé kroky již byly zahájeny. Letos na jaře byly na svazích městských lesů vybudovány lesní oplocenky, které chrání meliorační a zpevňující dřeviny před škodlivým působením lesní zvěře a dalšími negativními vlivy. Z celkových nákladů na instalaci oplocenek ve výši 258 888 Kč bude z dotace pokryto 205 700 Kč.

Od podzimu letošního roku bude pro práci v městských lesích k dispozici nová technika. Město zakoupí samochodný naviják, tzv. železného koně, který je určen k pozemnímu soustřeďování dříví. Pomocí nového stroje bude možné včas stahovat vytěžené či polomové dřevo. Pořizovací cena železného koně je 655 820 Kč, dotace bude činit 300 000 Kč.

Dalším projektem, který je plánován pro příští rok, je vybudování 16 nových odpočinkových míst, a to v rámci městských lesů. Cílem projektu je posílení rekreační funkce městského lesa. Předpokládané výdaje jsou ve výši 242 000 Kč. Ve stejné výši je i dotace z MAS Pohoda venkova.

Kromě výše uvedených investic se naše město přihlásilo do programu Ministerstva zemědělství s žádostí o dotaci na škody způsobené kůrovcovou kalamitou. V loňském roce jsme takto získali 250 000 Kč a doufáme, že i letos budeme s naší žádostí úspěšní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…