Nový Bor: Kino prokoukne. Bude mít novou fasádu i kavárnu

14.09.2018 11:30

Opadaná a posprejovaná fasáda na městském kině v Novém Boru brzy zmizí. Rada města Nového Boru schválila přidělení veřejné zakázky na její opravu.

Nový Bor: Kino prokoukne. Bude mít novou fasádu i kavárnu
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Práce za zhruba 380 tisíc korun se rozeběhnou v nejbližších dnech. Vedle toho finišují práce na dokončení zcela nové kavárny. Investici do zlepšení komfortu návštěvníků za 200 tisíc korun pokryje městská společnost Kultura Nový Bor, s. r. o. ze svého rozpočtu.

„Kvůli omezeným finančním prostředkům musíme téměř sto let starou budovu kina rekonstruovat postupně. Nyní tak opravíme fasádu na dvou stěnách budovy, a to ve směru do Smetanovy ulice a u bočního vchodu do parku. Zbývající dvě strany přijdou na řadu příští rok,“ vysvětluje starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Práce, které za necelých 380 tisíc korun vysoutěžila českolipská stavební firma Ing. Jiří Kobosil, zahrnují mimo jiné odstranění zvětralých omítek a jejich opravu, penetraci celé opravované plochy a vodoodpudivý nátěr (impregnaci). Kino změní rovněž barvu, křiklavé barvy současné fasády nahradí odstíny bílé a černé kávy.

Příští rok by se měla dočkat opravy i téměř deset let nefunkční kašna u bočního vchodu kina. „Připravujeme opravu přívodu a odvodu vody a elektřiny a rekonstrukci šachty. V minulosti totiž byla kamenná koule u kašny polepená skleněnou mozaikou. Při polepu ale došlo k ucpání přívodu vody a odstranil se nerezový díl, v němž byly trysky,“ vysvětluje vedoucí odboru správy majetku na novoborské radnici Jitka Capouchová s tím, že kašna se vrátí do původní podoby. „Koule už se mozaikou nepolepí, zůstane čistý kámen,“ doplňuje Jitka Capouchová.

Změnou prochází také interiér kina. Návštěvníkům již slouží nové sociální zařízení, které nechalo město zrekonstruovat. Na místě šatny ve foyer u hlavního chodu navíc vzniká kavárna. „Nejenže tu budou moci návštěvníci posedět jak před promítáním, tak i po něm, ale měla by i rodičům zpříjemnit čekání na děti, kteří jinak posedávají ve foyer nebo postávají venku. Lidé si také budou moci na sál vzít třeba kávu nebo drobné občerstvení,“ říká jednatelka Kultury Nový Bor, s.r.o. Ilona Rejholcová. Investice do vyššího komfortu pro návštěvníky vyjde na zhruba 200 tisíc korun a městská společnost ji pokryje z úspor z minulých let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…