Nový Bor: Rekonstrukce na Palackého a ve Smetanově finišují

03.12.2022 14:36 | Tisková zpráva

Pokládkou asfaltových povrchů finišují práce na rekonstrukcích v lokalitě Palackého náměstí a přilehlých ulicích a v ulici Smetanova.

Nový Bor: Rekonstrukce na Palackého a ve Smetanově finišují
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Severočeská vodárenská společnost, a.s. dokončila rekonstrukci vodovodu a kanalizace na Palackého náměstí a v přilehlých ulicích, kterou tu realizovala od roku 2021. Díky tomu začali dělníci s finální opravou povrchů, na jejímž financování se podílí SVS a.s. a město Nový Bor.

„Koncem minulého týdne dělníci položili finální asfaltový povrch v ulici Palackého. V následujících dnech by měl být hotový povrch také v ulici Bratří Čapků. Na Palackého náměstí aktuálně probíhají práce na opravě chodníku, kdy dělníci vymění betonové dlaždice za kamennou dlažbu,“ upřesnila vedoucí technické správy majetku Zdeňka Schreibová.

K závěru se blíží také celoplošná oprava komunikace v ulici Smetanova. Práce, které kromě kompletní rekonstrukce silnice zahrnovaly výměnu betonových obrub a přeložení zámkové dlažby od Wolkerovy k městskému kinu, by měly být hotové do konce listopadu. Silnice se tak po pěti měsících otevře pro dopravu. „Dělníci již položili finální asfaltový povrch a nyní jen dokončují předláždění chodníku. Kvůli současnému počasí ale provedou vodorovné dopravní značení na jaře příštího roku,“ doplnila Zdeňka Schreibová.

Stavbu za zhruba 5,5 milionu korun provázely od samého počátku komplikace. Její začátek nejprve zdržely opakované havárie a s tím související uzavírky při rekonstrukci sítí na třídě T. G. Masaryka, při nichž Smetanova sloužila jako objízdná trasa. Větší „zádrhel“ se ale objevil po odkrytí asfaltových vrstev po zahájení prací. Velmi špatný stav podloží si vyžádal vytěžení velkého množství nestabilních jílů. „Zásahem do větší hloubky se stavba dostala do kolize s uloženým plynovodem, který tu byl historicky uložen poměrně mělko. Síťaři proto rozhodli o jeho přeložení tak, aby byl mimo konstrukční vrstvy silnice. To přineslo další zdržení stavby,“ vysvětlila Zdeňka Schreibová. 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…