Nový Bor: Sklářské slavnosti 2022 - Hudba, umění, řemeslo a křest vlaku

09.06.2022 15:15 | Tisková zpráva

Ukázky sklářských technik pod širým nebem, hudební a divadelní vystoupení, sklářský a řemeslný trh. Na to vše lákají Sklářské slavnosti, jejichž hlavní program proběhne v sobotu 18. června na náměstí Míru v Novém Boru. Letos je zahájí už v pátek 17. června netradiční program na netradičním místě - křest vlaku s doprovodnými akcemi na novoborském vlakovém nádraží - a následné slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Řemeslo a umění ve skle ve Sklářském muzeu.

Nový Bor: Sklářské slavnosti 2022 - Hudba, umění, řemeslo a křest vlaku
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Zájemci si budou moci prohlédnout nový vlak, který bude vozit cestující na trase Rumburk - Mladá Boleslav, od 9 do 17 hodin na vlakovém nádraží v Novém Boru. „Společně s Křišťálovým údolím a dopravcem Länderbahn jsme tu připravili celodenní program pro děti i dospělé. Doprovodné akce se budou konat ve vlaku i před ním. Děti se zabaví například v korálkových dílnách, mohou si otestovat znalosti sklářských technik v soutěžím kvízu. V 15 hodin pak společně pokřtíme vlak a slavnostně ho uvedeme do provozu,“ láká starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Páteční podvečer bude patřit jubilejnímu desátému trienále soutěže Řemeslo a umění ve skle 2021. Ta navazuje na tradici muzejní uměleckořemeslné soutěže, od jejíhož vzniku letos uplyne neuvěřitelných 113 let. Slavnostní vyhlášení výsledků s následnou vernisáží soutěžních prací začne v 17 hodin ve Sklářském muzeu. 

Hlavní sobotní program odstartuje veselé představení plné pohádkových písniček a kouzelných melodií pro děti. Ty si pak budou moci zazpívat i s kapelou Pískomil. Jejich melodie budou povědomé i rodičům, členové skupiny se podíleli na repertoáru kapely Kašpárek v rohlíku. Odpoledne pak zahraje českolipský Swingband Zdeňka Hůly a brněnský písničkář s cellem Pavel Čadek, hrající „něco“ mezi Nohavicou a Apocalypticou. Rockový kvintet O5 a Radeček zahraje své hitovky od 20 hodin, závěr slavností bude patřit košickým broukům The Backwards, jednomu z nejlepších Beatles revivalů na světě.

V rámci slavností bude mít otevřeno Galerie DW sklářský atelier na nám. Míru (10 – 14 hod.), prodejna skla Crystalex CZ (8 – 13 hod.), Novotný Glass (9 – 12 a 13 – 17 hod.), Galerie Na tělo a Korálky Beads Perlen (9 – 11 hod.). Výrobky ze skla budou k prodeji také na náměstí Míru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…