Nový Bor: Sklářské slavnosti 2022 - Hudba, umění, řemeslo a křest vlaku

09.06.2022 15:15 | Tisková zpráva

Ukázky sklářských technik pod širým nebem, hudební a divadelní vystoupení, sklářský a řemeslný trh. Na to vše lákají Sklářské slavnosti, jejichž hlavní program proběhne v sobotu 18. června na náměstí Míru v Novém Boru. Letos je zahájí už v pátek 17. června netradiční program na netradičním místě - křest vlaku s doprovodnými akcemi na novoborském vlakovém nádraží - a následné slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Řemeslo a umění ve skle ve Sklářském muzeu.

Nový Bor: Sklářské slavnosti 2022 - Hudba, umění, řemeslo a křest vlaku
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Zájemci si budou moci prohlédnout nový vlak, který bude vozit cestující na trase Rumburk - Mladá Boleslav, od 9 do 17 hodin na vlakovém nádraží v Novém Boru. „Společně s Křišťálovým údolím a dopravcem Länderbahn jsme tu připravili celodenní program pro děti i dospělé. Doprovodné akce se budou konat ve vlaku i před ním. Děti se zabaví například v korálkových dílnách, mohou si otestovat znalosti sklářských technik v soutěžím kvízu. V 15 hodin pak společně pokřtíme vlak a slavnostně ho uvedeme do provozu,“ láká starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Páteční podvečer bude patřit jubilejnímu desátému trienále soutěže Řemeslo a umění ve skle 2021. Ta navazuje na tradici muzejní uměleckořemeslné soutěže, od jejíhož vzniku letos uplyne neuvěřitelných 113 let. Slavnostní vyhlášení výsledků s následnou vernisáží soutěžních prací začne v 17 hodin ve Sklářském muzeu. 

Hlavní sobotní program odstartuje veselé představení plné pohádkových písniček a kouzelných melodií pro děti. Ty si pak budou moci zazpívat i s kapelou Pískomil. Jejich melodie budou povědomé i rodičům, členové skupiny se podíleli na repertoáru kapely Kašpárek v rohlíku. Odpoledne pak zahraje českolipský Swingband Zdeňka Hůly a brněnský písničkář s cellem Pavel Čadek, hrající „něco“ mezi Nohavicou a Apocalypticou. Rockový kvintet O5 a Radeček zahraje své hitovky od 20 hodin, závěr slavností bude patřit košickým broukům The Backwards, jednomu z nejlepších Beatles revivalů na světě.

V rámci slavností bude mít otevřeno Galerie DW sklářský atelier na nám. Míru (10 – 14 hod.), prodejna skla Crystalex CZ (8 – 13 hod.), Novotný Glass (9 – 12 a 13 – 17 hod.), Galerie Na tělo a Korálky Beads Perlen (9 – 11 hod.). Výrobky ze skla budou k prodeji také na náměstí Míru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…