Nový Bor: V části města staré osvětlení nahradily LED lampy

20.07.2020 12:09

Staré nevzhledné veřejné osvětlení zmizelo z ulic Prokopa Velikého, U Slévárny, Polní, Široká, Na rozhraní a U Starého hřbitova. Nahradila ho moderní LED svítidla za 930 tisíc korun.

Nový Bor: V části města staré osvětlení nahradily LED lampy
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Uspoří více jak šedesát procent nákladů na elektrickou energii a osvětlují pouze ta místa, kde je to zapotřebí,“ řekl referent správy komunikací na novoborském městském úřadě Vladan Pokorný.

Město Nový Bor výměnu veřejného osvětlení realizovalo v návaznosti na akci společnosti ČEZ Distribuce, která v uvedené lokalitě odstraní nevzhledné betonové a kovové sloupy s vrchním vedením nízkého napětí a uloží ho do země.

„Větší opravy povrchů komunikací tu letos neproběhnou, protože tu mají plynaři za dva roky naplánovanou rekonstrukci plynovodu. Poté provedeme celkovou opravu povrchů,“ doplnil Vladan Pokorný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…