Nový Bor zhasne, podpoří Hodinu Země

25.02.2022 14:27 | Tisková zpráva

Na šedesát minut potemní v sobotu 26. března od 20:30 do 21:30 hodin celé město Nový Bor. Připojí se tak k celosvětovému happeningu, který letos již po čtrnácté propojí obce, firmy i jednotlivce, jimž není lhostejná ochrana a budoucnost naší planety.

Nový Bor zhasne, podpoří Hodinu Země
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Akci mohou samozřejmě podpořit i jednotlivci, kterým není lhostejná ochrana životního prostředí a klimatu. Doma mohou prožít hodinu při svíčkách, popřípadě si mohou stanovit osobní klimatický závazek. Jejich výběr najdou na webových stránkách Ekologického institutu Veronica, který akci v České republice organizuje,“ řekla vedoucí odboru životního prostředí na novoborském městském úřadu Jitka Klásková.

Celosvětovou akci vyhlašuje a koordinuje Světový fond na ochranu přírody (WWF), její počátek se datuje k 31. březnu 2007. Hodina Země v průběhu let přerostla z lokální akce v Austrálii v celosvětovou akci, koná se vždy poslední březnovou sobotu ve stejný čas. Pozitivní vlna tmy postupně oběhne celou planetu, začíná na Fidži a skončí o den později na ostrově Samoa.

Vloni se do akce v Česku zapojilo na 124 obcí, desítky firem a organizací i některé památky. Do tmy se ponořily také slavné světové památky. V Německu například katedrála v Kolíně nad Rýnem či Braniborská brána v Berlíně. Loni při stejné příležitosti zhasla Eiffelova věž v Paříži, mrakodrapy v Hongkongu či londýnský Buckinghamský palác. V České republice se do loňské Hodiny Země 2021 zapojilo rekordních 145 měst a obcí a další více než stovka organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

13:05 Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

V období od října 2018 do října 2023 probíhala realizace projektu Cesta Valdštejnských architektů. M…