Nový Bor zmodernizuje varovný a informační systém

27.01.2020 9:15

Nový Bor zmodernizuje do konce příštího roku varovný a informační systém. Na jeho rozšíření město získalo evropskou dotaci z operačního programu životní prostředí ve výši 7,5 milionu korun, zbývajících 3,22 milionu korun zaplatí ze svého rozpočtu.

Nový Bor zmodernizuje varovný a informační systém
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Nový systém pokryje celý katastr města a jeho části,“ uvedl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. Varovný systém má město od roku 2013, tehdy ale dotace umožnovala instalaci hlásičů pouze podél vodních toků Šporka a Dobranovský potok. K dosavadním 57 nyní nově přibydou další dvě stovky. Současně s tím získá město i digitální povodňový plán ORP, který doposud nemá, pořídí se rovněž elektrocentrála pro náhradní zajištění dodávky elektřiny pro krizové situace.

Systém by měl umožnit varovat obyvatele nejen před záplavami, ale třeba i před požáry, úniky nebezpečných látek, znečištěním ovzduší či narušením dodávek pitné vody nebo elektřiny.

„Budeme ho moci využívat i jako veřejný rozhlas spolu s SMS a emaily pro informování občanů bez omezení,“ doplnila úřednice krizového řízení na novoborském městském úřadě Soňa Brychtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…