Nový Jičín: Diváky v kině nahradila stavební technika

11.10.2018 7:34

V bývalém letním kině je po letech opět živo. Dělníci a stavební technika začali připravovat areál pro výstavbu rekreační zóny s prostorem pro kulturní aktivity včetně nového letního kina. Revitalizace plochy o výměře šest tisíc metrů čtverečních je rozdělena do dvou etap. První skončí v červnu 2019 a měla by stát 15 milionů korun.

Nový Jičín: Diváky v kině nahradila stavební technika
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Kvůli špatnému technickému stavu a zastaralé promítací technice jsme museli v červnu 2013 letní kino uzavřít. Nyní z něj má být místo pro odpočinek v přírodě s možností posezení v kavárně.  Naším přáním je, aby se tady setkávaly všechny věkové skupiny obyvatel,“ uvedl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák. Dělníci už začali odstraňovat staré sedačky, musejí zbourat promítací kabiny, pokladny i oplocení.

„V první fázi se v místě původního hlediště vytvoří vodní prvek, ze dvou stran se areál olemuje víceřadými alejemi lip. Vystaví se promenáda a chodníčky, travnatá plocha bude kombinovaná s lučním kvítím a bylinkovými záhony. Dodají se lavičky, odpadkové koše a stojany na kola. Základním materiálem bude kámen a dřevo,“ popsal projekt Michal Hub z odboru majetku a investic novojičínské radnice.

Ve druhé etapě, která by měla na zmíněné práce navázat, by se měla postavit kavárna a zázemí pro návštěvníky parku. Přestože staré letní kino ve Smetanových sadech bylo před pěti lety uzavřeno, novojičínští diváci o promítání pod širým nebem nepřišli. Dvě sezóny fungovala jako náhradní prostor zahrada u městské knihovny. Když přestala kapacitně stačit, přesunulo se promítání do zahrady Nového Slunce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…