Nový Jičín: Již tuto neděli můžete změřit své síly na Kateřinickém trailu

09.10.2018 21:23

V Kateřinicích na Novojičínsku se již tuto neděli 14. října uskuteční 7. ročník běžeckého závodu pro muže, ženy, ale i děti všech věkových kategorií, kteří mají rádi pohyb malebnou přírodou. Pro závodníky je připraven výběr hned z 15 kategorií. Registrace nepřihlášených bude probíhat přímo na místě v den závodu. Kateřinický trail pořádá obec Kateřinice s podporou Sdružení měst a obcí povodí Ondřejnice.

Nový Jičín: Již tuto neděli můžete změřit své síly na Kateřinickém trailu
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Kateřinický trail je rozdělený do 15 kategorií dle věku a délky běžecké trati. Rozhodující pro rozdělení do běžecké kategorie je věk účastníka v den závodu. Jak pro ženy, tak pro muže jsou připraveny tratě na 5750 nebo 11 500 metrů. Tratě jsou vedeny volnou přírodou. Závodníci musí počítat s kluzkým povrchem, nerovnými lesními stezkami, spadlými větvemi, vykotlanými kořeny, pařezy či se spadaným listím.

Závod je tedy určen všem, kdo mají rádi pohyb v přírodě, kde se střídá členitost terénu. Závod ale nezapomíná ani na děti, které si budou moci zkusit zaběhnout tratěmi na 600 nebo 1200 metrů. Nejlepší závodníci budou oceněni diplomy a zajímavými věcnými cenami. Pro nejmenší závodníky je připravena sladká odměna a řetízkový kolotoč, ti nejšikovnější získají na památku také diplomy a medaile.

„Každý rok se snažíme pro závodníky připravit co největší komfort a zázemí. Každý závodník se například mohl registrovat s předstihem elektronicky a navíc za zvýhodněné startovné, za registraci lze platit kartou, k měření času během závodu využíváme elektronickou časomíru, každý závodník dostane svůj čas formou SMS zprávy přímo do svého mobilu, startovní čísla obsahují jména účastníků a integrovaný čip bez nutnosti vracet se a spoustu dalších výhod,“ vyjmenovává ředitel závodu Zdeněk Borkovec a pokračuje: „Pro všechny závodníky je před, během i po závodu připraveno a zajištěno občerstvení a pitný režim zdarma, pro všechny běžce hlavního závodu bude stejně jako loni připraven po doběhnutí ovocný raut pro okamžité doplnění energie. Na místě budou k zakoupení doma upečené dobroty, nebude chybět dobrá káva, svařené víno, ale i něco silnějšího na zahřátí. V případě nepřízně počasí se nejen závodníci, ale i diváci mohou schovat v některém z připravených velkoplošných stanů,“ říká Zdeněk Borkovec s tím, že nepřihlášení zájemci rozhodně nemusejí zoufat: „Zájemci se mohou do trailu registrovat přímo na místě v den závodu. Všichni jsou na akci srdečně zváni!“

Více informací o závodě včetně možností registrace a aktuální startovní listiny pro hlavní závod naleznete ZDE.

Soutěžní kategorie:
Děti do 6 let (v doprovodu rodičů) – 600 metrů
Děti od 7 do 8 let – 600 metrů
Děti od 9 do 12 let – 1 200 metrů
Ženy od 13 do 39 let – 5 750 metrů
Ženy od 40 do 49 let – 5 750 metrů
Ženy 50+ – 5 750 metrů NOVINKA
Ženy od 13 do 39 let – 11 500 metrů
Ženy 40+ – 11 500 metrů
Muži od 13 do 39 let – 5 750 metrů
Muži od 40 do 49 let – 5 750 metrů
Muži 50+ – 5 750 metrů NOVINKA
Muži od 13 do 39 let – 11 500 metrů
Muži 40+ – 11 500 metrů
Běh týmu „Ty & Já“ (smíšené dvojice = žena + muž) – 5 750 metrů
Hobby (všechny věkové kategorie) – 3 120 metrů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…