Nový Jičín: Město dokončilo parkoviště na Dlouhé, vzniklo 47 nových parkovacích míst

14.02.2023 17:39 | Tisková zpráva

V lednu byla dokončena stavba nového parkoviště na sídlišti Dlouhá v úseku mezi kruhovým objezdem u společnosti Monta a ulicí Budovatelů. Na novém parkovišti vzniklo 24 podélných a 23 kolmých parkovacích stání, z toho 2 místa jsou vyhrazena pro invalidy.

Nový Jičín: Město dokončilo parkoviště na Dlouhé, vzniklo 47 nových parkovacích míst
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Na parkovací plochu byla použita plastová zatravňovací dlažba. Součástí zakázky bylo i vybudování extenzivních štěrkových záhonů a výsadba 3 stromů. V současné době probíhá odstraňování vad a nedodělků, na podzim proběhne dokončení výsadby cibulovin.

Stavbu realizovala společnost KAMI PROFIT, s.r.o., přičemž celkové náklady činí 4,2 milionu korun včetně DPH. Stavební práce byly zahájeny 22. září 2022 a ukončeny 18. ledna 2023. Celá stavba bude zkolaudována v polovině února 2023. Obtížnou situaci s parkováním se město snaží postupně zlepšovat.

„Na téže ulici vzniklo v roce 2021 parkoviště se 71 parkovacími místy. V rozpočtu na letošní rok se počítá i s výstavbou dalších parkovišť, a to na ulici Budovatelů, Luční, Smetanovy sady a u ZŠ Dlouhá, s jejichž výstavbou se počítá v druhé polovině roku,” uvedl starosta města Stanislav Kopecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…