Nový Jičín: Na radnici vyvěsí tibetskou vlajku

06.03.2018 15:17

Na novojičínské radnici 10. března zavlaje tibetská vlajka. Město se tak i letos připojí k mezinárodní kampani, která poukazuje na porušování lidských práv v Tibetu.

Nový Jičín: Na radnici vyvěsí tibetskou vlajku
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Vlajka pro Tibet je na budově Městského úřadu v Novém Jičíně vyvěšována pravidelně od roku 2003 a je symbolickým připomenutím povstání Tibeťanů proti čínské okupaci.

„Jsem rád, že Nový Jičín patří k tradičním podporovatelům této akce a že se zde vlajka vyvěšovala 16 let nezávisle na tom, kdo zrovna vládl na radnici. Je to jen symbolická podpora samostatnosti Tibetu, ale vzhledem k tomu, že se jí celorepublikově účastní okolo 800 měst a obcí, mohla by být slyšet i v Číně,“ doplnil místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka.

Letos si připomeneme už 59. výročí povstání, při kterém zahynulo nejméně 80 tisíc Tibeťanů a více než milion jich zemřelo v následujících letech ve vězeních, pracovních táborech nebo v důsledku hladomoru. Na porušování lidských práv v Tibetu poukazuje západní Evropa od poloviny 90. let. Česká republika se ke kampani připojila v roce 1996.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…