Nový Jičín: Silnici „nikoho“ opravily obce společně

09.10.2015 10:50

Silnice z Nového Jičína do obce Rybí je opět sjízdná. Nebezpečné výmoly a praskliny byly odstraněny.

Nový Jičín: Silnici „nikoho“ opravily obce společně
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

U komunikace, která navazuje na novojičínskou ulici Hřbitovní a vede až ke křížení se silnicí II. třídy číslo 482, se nepodařilo dohledat vlastníka. Stát i kraj rekonstrukci financovat odmítly, proto se dohodly tři obce, jejichž katastrálním územím cesta vede, a silnici opravily společně. Rybí přispělo částkou 100 tisíc korun, Šenov u Nového Jičína zaplatil 50 tisíc korun a Nový Jičín uhradil 19 400 korun.

„Vyfrézování výtluků, vyplnění zhutněným asfaltovým betonem a ošetření prasklin spojovacím postřikem přišlo na 169 400 korun. Oprava sice není stoprocentní, ale řidiči už nemusejí kličkovat mezi dírami a nehrozí poškození aut ani kolizní situace,“ řekl místostarosta Nového Jičína Pavel Rozbroj.

Na uvedenou komunikaci nesmějí vjíždět nákladní vozidla. Se silnicí však hned na jejím začátku, ve směru od Nového Jičína, sousedí průmyslový park. V srpnu tam začala fungovat nová výrobní hala. Zvýšila se doprava i počet lidí, kteří dojíždějí za prací.

Odbor dopravy novojičínské radnice umístil k výjezdům z průmyslového areálu značky, které těžkým automobilům zakazují odbočit na Rybí a směrují je na souběžnou čtyřproudovou silnici.

„Kvůli bezpečnosti občanů a dostupnosti lokality jsme tu vybudovali dvě nové autobusové zastávky a chodník. Zatím jde o provizorní řešení. V příštím roce budou zastávky posunuty, doplněny přístřešky a až od ulice Propojovací k nim povede nový chodník s novým veřejným osvětlením,“ uvedla Michaela Mrklovská z odboru majetku, rozvoje a investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …