Nový Jičín: Školáci na sportovním dni testovali tělocvičny

18.01.2019 8:36

Nově zrekonstruované tělocvičny na Základní škole Jubilejní v Novém Jičíně si odbyly svou premiéru.

Nový Jičín: Školáci na sportovním dni testovali tělocvičny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Školáci na svém sportovním dni mohli poprvé otestovat novou palubovku, nářadí i audiosystém. Oprava a modernizace dvou tělocvičen přišla na téměř šest milionů korun. „Máme jednu z nejmodernějších tělocvičen ve městě. Díky stavebnímu zásahu jsme získali hrací prostor pro volejbal, basketbal, florbal, miniházenou a další sporty. Tělocvičny nevyužívají jen žáci, ale odpoledne i externí sportovní nadšenci,“ řekl ředitel školy Ladislav Gróf.

Největší radost mají školáci i pedagogové z nové kvalitní podlahy, neboť ta původní už byla už ve velmi špatném stavu a dokonce se na ní vyskytovaly nerovnosti. Opravily se i omítky, stěny se obložily dřevem, vyměnily se radiátory a částečně i rozvody topení. Mezi tělocvičnami se vybudovala nová příčka a instalovaly se troje dveře. V nářaďovnách se položila dlažba a dokoupilo se nové sportovní vybavení.

„Město rekonstrukci tělocvičen za téměř šest milionů korun hradilo ze svého rozpočtu, neboť v současné době neexistuje žádný dotační titul, který by s financováním pomohl. Chceme i v budoucnu pomoci škole s její revitalizací, plánujeme obnovu chodeb, šaten, elektroinstalace. V letošním roce bychom chtěli do budovy investovat přes dva miliony korun,“ uvedl starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…