Nový Jičín: Splatnost poplatků za psa a odpady je do 31. března

10.03.2015 18:46

Pozor, blíží se termíny splatnosti poplatků za komunální odpad a za psy. Finanční odbor novojičínské radnice si dovoluje upozornit občany, že oba poplatky je potřeba uhradit do 31. března.

Nový Jičín: Splatnost poplatků za psa a odpady je do 31. března
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

Jejich výše zůstává stejná jako vloni. Sazba za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů je 552 korun za osobu a rok. Za psa chovaného v rodinném domě je roční poplatek 300 korun, v bytovém domě je to 1000 korun. Senioři platí 150 nebo 200 korun.

Poplatek za komunální odpad platí každá osoba, která trvale žije v Novém Jičíně včetně cizinců, kteří zde pobývají déle než tři měsíce.  A občané, kteří mají na území města rekreační stavbu, byt či dům, ve kterých není nikdo přihlášen k bydlení. „Od roku 2012 platí poplatek i ti, kteří mají nahlášen pobyt na úřední adrese, tedy na radnici. Od úhrady za komunální odpad jsou osvobozeni pouze klienti chráněného bydlení a domovů pro seniory,“ upozornila vedoucí finančního odboru Jarmila Straková.

Částečnou úlevu v placení poplatku mají osoby, které alespoň tři po sobě jdoucí měsíce v roce pobývají v sociálních zařízeních, nemocnicích či dětských domovech. Občané, kteří jsou alespoň půl roku mimo Českou republiku nebo jsou ve výkonu trestu odnětí svobody. Vznik nároku na krácení výše poplatku musí každý doložit na finančním odboru. „Pokud není poplatek uhrazen v řádném termínu, může neuhrazenou částku správce poplatku zvýšit až na trojnásobek,“ doplnila Straková.

Úhradu poplatku za psa i za komunální odpad je možné provést převodem na bankovní účet města č. 19-326801/0100 nebo v hotovosti na pokladně úřadu na Divadelní ulici 1. Finanční odbor lze požádat o rozložení platby poplatků do dvou pololetních splátek. První je splatná do 31. března, druhá do 30. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…