Nový Jičín bude opět uklízet veřejná služba

08.07.2017 18:31

Už v průběhu července 2017 se v ulicích Nového Jičína opět objeví pracovníci veřejné služby.

Nový Jičín bude opět uklízet veřejná služba
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Zdejší technické služby mají od úřadu práce přislíbených až 80 lidí, kteří budou zametat chodníky, udržovat zeleň a záhony, sbírat odpadky. Veřejná služba se vrací díky novele zákona o pomoci v hmotné nouzi. Není sice povinná, ale lidem, kteří jsou déle než půl roku bez práce a do veřejné služby nenastoupí, se výrazně snižuje příspěvek na živobytí.

„Pokud si nezaměstnaný člověk bude chtít výši dávky v hmotné nouzi zachovat, musí ve prospěch města odpracovat alespoň 20 hodin měsíčně. Jestliže odpracuje měsíčně přes 30 hodin, může si finančně polepšit,“ vysvětlil ředitel Technických služeb Nový Jičín Václav Bukovský. Technické služby Nový Jičín vytvořily pro nezaměstnané v evidenci úřadu práce 80 pracovních míst. „Kolik lidí této možnosti využije, si však netroufám odhadovat,“ dodal Bukovský.

Technické služby zajistí pracovníkům veřejné služby ochranné pracovní pomůcky a pojistí je proti úrazu a případným škodám na majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…