Nový Jičín má nové elektronické úřední desky

11.10.2022 7:35 | Tisková zpráva

Nový Jičín pořídil elektronické úřední desky, zjednoduší se tak proces zveřejňování dokumentů, sníží se produkce odpadu papírů a pro občany budou zveřejňované informace přehlednější.

Nový Jičín má nové elektronické úřední desky
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Elektronické desky neboli interaktivní dotykové panely nahradily počátkem října starou klasickou papírovou úřední desku, která byla umístěna na nástěnkách budovy radnice a bude fungovat zhruba do konce října.

„Dosud často docházelo k situaci, kdy byla úřední deska zcela zaplněna a byli jsme tak nuceni vyvěšené materiály zmenšovat, což vedlo k jejich špatné čitelnosti, zejména za šera a v noci. Nová úřední deska umožňuje vyhledávání a také zvětšování zobrazovaných informací, takže i když je to moderní prvek, věříme, že jej ocení i naši starší spoluobčané,“ uvedl místostarosta Ondřej Syrovátka, který má na starosti také oblast IT.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Úřední desky jsou umístěny za sklem radnice ve směru na náměstí pod podloubím, aby bylo možné si je prohlížet i za špatného počasí.

„Na elektronické úřední desce se nachází všechny dokumenty, které podléhají zveřejnění. Občané na ní také najdou informace související s městem jako například odkaz na WEB města Nový Jičín nebo kalendář akcí zveřejněný na stránkách Turistického informačního centra Nový Jičín, popřípadě také informace o počasí,“ popsal vedoucí Odboru organizačního Zdeněk Petroš.

Cena za pořízení a instalaci dvou nových elektronických úředních desek, včetně technické podpory na 5 let, byla 346 331,04 Kč včetně DPH a město na ně získalo dotaci 95 % v rámci projektu Efektivní veřejná správa – Město Nový Jičín, podpořeného prostřednictvím EU, z Evropského sociálního fondu z Operačního programu zaměstnanost a státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…