Nový Jičín otevřel nové relaxační centrum

21.12.2017 6:34

V Novém Jičíně bylo otevřeno nové relaxační centrum. Vzniklo přestavbou krytého dětského bazénu. Součástí této etapy revitalizace sportovní haly z roku 1975 byla i úprava venkovního prostoru a vybudování nových hřišť.

Nový Jičín otevřel nové relaxační centrum
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Náklady na uvedené práce dosáhly téměř 26 milionů korun. Dalších 700 tisíc korun investovala radnice do vybavení ubytovny pro sportovce, která prošla rekonstrukcí v loňském roce. Výstavba relaxačního centra a hřišť byla letošní největší investici města.

„V prostorách, kde byl dříve vykachlíkovaný dětský bazén, byla instalovaná nerezová vana s chrliči vody a skluzavkou. Přibyla i masážní vířivka, která je od bazénu oddělena stěnou. Dlažba v místnosti je doplněna o podlahové vytápění a k sezení slouží vyhřívané lavice,“ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák. Na venkovní ploše v prostorách letního koupaliště vzniklo kromě beach volejbalového hřiště, které tady bylo i nyní, ještě multifunkční a workoutové hřiště. A také několik hracích zón pro děti. Součástí akce byla i výměna stávajícího oplocení,“ dodala Blanka Zagorská z odboru majetku a investic novojičínské radnice.

Ubytovna pro sportovce, která vloni prošla stavební úpravou za 1,2 milionu korun, byla nyní vybavena repasovanými postelemi a novým nábytkem a technikou. „Před třemi lety hrozilo sportovní hale s bazény uzavření, protože více než čtyřicet let stará budova měla špatnou střechu a statiku. Jsem rád, že se město rozhodlo pro tak rozsáhlou revitalizaci celého objektu. Dnes je z toho obrovský komplex s širokou nabídkou sportovního a rekreačního využití,“ konstatoval Pavel Kelar, ředitel novojičínského krytého bazénu.

První etapa rekonstrukčních prací začala v létě 2015. Její součástí byla oprava střechy, zateplení fasády, výměna vzduchotechniky a bazénků pro kojence a v saunách.  Vloni se upravila část venkovního prostranství, vybudovalo se parkoviště a přestavěla se ubytovna. Letos se realizovala hřiště a z dětského bazénu vzniklo relaxační centrum. „Nechtěli jsme jít cestou nákladné výstavby nového akvaparku za nejméně 400 milionů korun. Po dlouhých úvahách jsme se rozhodli pro přestavbu původní sportovní haly, což nás stálo něco přes 100 milionů korun,“ dodal starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…