Nový Jičín zve na food festival v parku Žerotínského zámku

30.05.2022 7:35 | Tisková zpráva

Městské kulturní středisko Nový Jičín zve širokou veřejnost na první ročník Novojičínského food festivalu, který se uskuteční v sobotu 4. 6. 2022 od 10 hodin v parku Žerotínského zámku v Novém Jičíně.

Nový Jičín zve na food festival v parku Žerotínského zámku
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Návštěvníci se mohou těšit na desítky kulinářských stánků nebo na Fruit bike – kolo na výrobu nápojů. Na své si přijdou i milovníci specialit, kteří budou moci ochutnat „brouka na talíři“.

„Zatímco v loňském roce jsme na přípravu food festivalu oslovili agenturu, letos akci poprvé pořádá město ve spolupráci s Městským kulturním střediskem,“ uvedl místostarosta Marcel Brož. „Těší mě, že můžeme gastronomické zážitky nabídnout občanům Nového Jičína. Pevně věřím, že bude přát počasí a že to bude pro místní obyvatele příjemný zážitek,“ doplnil.

Součástí akce je i bohatý doprovodný program, včetně kuchařské gastroshow Ondřeje Slaniny. Chybět nebude ani živá hudba. „Dospělí i děti si budou moci vyzkoušet zdobení muffinů, nebo ochutnat burgery, tvarůžkové mlsání, a různé kávové speciality,“ uvedl místostarosta Ondřej Syrovátka, podle kterého je důležité „podpořit cestovní ruch ve městě i kraji a propagovat také gastroturistiku, jejíž obliba je v současné době na vzestupu.“

Vstup na akci je zdarma. Více informací o akci Novojičínský food festival naleznete v letáku ZDE nebo na webových stránkách Městského kulturního střediska ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…