Nový jednatel technických služeb se chce soustředit na ekologicko-ekonomické nakládání s odpady a osvětu

08.10.2015 13:43

Valná hromada společnosti Technické služby města Chrudim 2000 spol. s r. o. ustanovila v pondělí 5. října 2015 nově do funkce jednatele Romana Málka.

Nový jednatel technických služeb se chce soustředit na ekologicko-ekonomické nakládání s odpady a osvětu
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Ten se více než patnáct let zabýval ekologickými aktivitami a osvětou v neziskových organizacích. Před více než deseti lety připravil koncept Dne s technickými službami, poslední dva roky pak připravoval se svým týmem pod hlavičkou Mikroregionu Chrudimsko analýzu oblasti odpadového hospodářství v téměř devadesátce obcí Chrudimska. Od letošního jara připravuje společně s pracovní skupinou a společností ISES Plán odpadového hospodářství města Chrudim a zároveň je členem řídícího týmu Plánu odpadového hospodářství Pardubického kraje.

„Osobně bych se chtěl v nové funkci věnovat zejména předcházení vzniku odpadů a zároveň vyhodnocovat reálné možnosti separace odpadů, a to jak po ekologické, tak ekonomické stránce,“ říká Málek. Jedním dechem také dodává, že bude potřeba začít se zabývat i problematikou odpadů v horizontu 10 let.

„Velmi často si kladu otázku, co s odpady v době, kdy je již nebude téměř možno skládkovat. Celá problematika samozřejmě není jen otázkou města Chrudim, ale kompletní aglomerace,“ dodává Málek.

V současné době například v rámci Mikroregionu Chrudimsko zajišťuje na příští týden exkurzi do Centra nakládání s odpady ve Zdechovicích, kde se mimo jiné u jednoho stolu setkají starostové obcí s poslancem za Pardubický kraj a členem výboru pro životní prostředí Jiřím Junkem. Dále pak starostové absolvují prohlídku provozovny společnosti AVE v Benátkách nad Jizerou.  Málek také představil vedení města Chrudim a komisi pro životní prostředí separaci bioodpadů ve Ždírci nad Doubravou a Žďáru nad Sázavou.

Roman Málek (1981) je od roku 2006 zastupitelem města Chrudim. Vystudoval podnikatelskou fakultu Vysokého učení technického v Brně a od roku 2001 byl na volné noze. Nyní je jednatelem společnosti R36.cz, s.r.o. věnující se poradenství, marketingu, produkci a bezpečnosti se sídlem v Chrudimi a provozovnou v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…