Novým starostou Znojma je Ing. Vlastimil Gabrhel z ČSSD

12.09.2011 7:25

Novým starostou druhého největšího města na jižní Moravě se stal třiatřicetiletý Ing. Vlastimil Gabrhel z ČSSD, který ve funkci nahradí MUDr. Zbyška Kaššaie, jenž na post starosty musel ze zdravotních důvodů minulý týden rezignovat.

Novým starostou Znojma je Ing. Vlastimil Gabrhel z ČSSD
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dnes odpoledne o tom na mimořádném zasedání rozhodli zastupitelé města Znojma. Město dále povede „Koalice 3+1 pro Znojmo" v čele s ČSSD.

 

Nový starosta byl zvolen hlasy koaličních partnerů. „Koalici 3+1 pro Znojmo" ve Znojmě od loňského podzimu tvoří vítězná ČSSD společně s KDU-ČSL, Nestraníky a KSĆM. Koalice má ve znojemském zastupitelstvu nadpoloviční většinu.

 

Třiatřicetiletý vedoucí auditor Ing. Vlastimil Gabrhel se narodil 26. 4. 1978 v Uherském Hradišti. V roce 2003 absolvoval Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně, fakulta Lesnicko-dřevařská, obor Krajinné inženýrství. V letech 2003 až 2005 pracoval jako pracovník středního managementu a manažer systému řízení kvality. Od roku 2005 zastával post vedoucího auditora systému managementu kvality, environmentu, BOZP a spotřebitelského řetězce lesních produktů. Členem ČSSD je od roku 2002. Po komunálních volbách v roce 2010 usedl Ing. Vlastimil Gabrhel do znojemské městské Rady. Na funkci starosty ho nominovala ČSSD. Ostatní koaliční strany mu v minulých dnech vyjádřily velkou podporu.

 

Ve své inaugurační řeči nový znojemský starosta Ing. Vlastimil Gabrhel řekl: „Funkci starosty přijímám s velkou pokorou a skromností, vnímám ji jako obrovský závazek. Vedení města si představuji především jako týmovou práci, která bude využívat iniciativy a elánu schopných mladých lidí, opírat se o zkušenosti a moudrost starších kolegů a plně využívat potenciálu všech pracovníků městského úřadu i všech našich příspěvkových organizací."

 

Nový starosta Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel hodlá pokračovat v úsporných opatřeních, které město začalo realizovat, aby se vyhnulo finančnímu kolapsu, a také v projektu KLÍČ 2018, který má v horizontu 8 let privatizovat městské byty ve Znojmě do rukou nájemníků. Za jednu ze svých priorit označil Ing. Vlastimil Gabrhel zprůhlednění zadávání veřejných zakázek a transparentní hospodaření města. „Věřím, že se nám ve většině rozhodnutí podaří najít shodu napříč politickým spektrem bez ohledu na to, kdo je opozice a kdo koalice," řekl doslova nový znojemský starosta.

 

Zastupitelé se na svém jednání kromě volby nového starosty zároveň zabývali doplněním devítičlenné městské Rady. Vedle dosavadních 7 členů Rady města Znojma a MUDr. Jana Simonidese, kterého zastupitelstvo jmenovalo do Rady města minulý týden, bude dalším novým členem Rady města Znojma bývalý účastník zahraničních misí České republiky Tomáš Buršík z ČSSD.

 

Složení Rady města Znojma:

Ing. Vlastimil Gabrhel - starosta města Znojma (ČSSD)
Ing. Pavel Balík - místostarosta (KDU-ČSL)
Jan Grois- místostarosta (ČSSD)
MUDr. Pavel Jajtner, MBA (KDU-ČSL)
MUDr. Miroslav Kavka, MBA (SN)
MUDr. Jan Simonides (SN)
Mgr. Jiří Ludvík (SN)
Tomáš Bursík (ČSSD)
MUDr. Ludmila Šikýřová (ČSSD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …