Nymburk: Lipová ulice bude bezpečnější

06.10.2018 9:37

Vzhledem k nerespektování DZ a žádosti obyvatel ulice, bude vjezd do ulice Lipová od křižovatky s ulicemi Drahelická a Okružní upraven.

Nymburk: Lipová ulice bude bezpečnější
Foto: red
Popisek: Nymburk

V rámci rekonstrukce prošla Lipová ulice celkovou proměnou. Motorovým vozidlům je ve směru od centra vjezd do ulice zakázán (povolen pouze obyvatelům ulice) a komunikace slouží pro pohyb chodců i cyklistů zároveň. Vzhledem k nerespektování DZ a žádosti obyvatel ulice, bude vjezd do ulice Lipová od křižovatky s ulicemi Drahelická a Okružní upraven.

Původní zaslepení ulice nedoporučil Dopravní inspektorát PČR. Město přesto jednalo o změně a nově je navrženo propojení stávající slepé komunikace od ul. Okružní, které bude jednosměrné ve směru jízdy do Lipové. Podél komunikace budou vytvořeny dva parkovací zálivy. Součástí je zúžení stávajícího napojeni ulice na zmíněnou problematickou křižovatku.

Nově bude z této křižovatky umožněn vjezd pouze cyklistům, a to v obou směrech. Přechod pro chodce je součástí projektu a bude upraven na bezbariérový. Dopravní inspektorát úpravu již schválil a nyní jej projedná stavební úřad. Pokud i ten vydá kladné stanovisko, může město nejpozději začátkem příštího roku začít s úpravou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…