Nymburk: Město usiluje o zachování přívozu přes Labe

25.03.2019 16:59

Město Nymburk v září 2018 zahájilo provoz přívozu v místech bývalé lávky pro pěší. Smlouva s lodí Blanice, která přívoz provozuje, však byla uzavřena pouze do konce dubna. Občané mají o službu zájem, a radnice proto pracuje na jejím zachování.

Nymburk: Město usiluje o zachování přívozu přes Labe
Foto: red
Popisek: Nymburk

„Jak se ukázalo, tak Nymburáci přívoz skutečně využívají a my jsme se rozhodli toto přání splnit a přívoz v Nymburce udržet. I přes nejednotnost právních výkladů, jak dále postupovat, se nakonec podařilo nalézt možné řešení tak, aby mohl být přívoz zachován. Věřím, že Nymburáci to uvítají, neboť dle provedené ankety se stále jedná o nejsnazší a nejkomfortnější způsob překonání řeky při cestě do školy, do práce i za kulturou a většina občanů si ho přeje zachovat,“ vysvětlil starosta města Ing. Tomáš Mach, Ph.D. 

Předchozí vedení města nepočítalo s dalším fungováním přívozu a zadalo veřejnou zakázku pouze do 30. dubna 2019, čímž zkomplikovalo zachování této služby do doby ukončení výstavby nové lávky.

Přívoz je nyní provozován na základě smluvního ujednání uzavřeného v rámci veřejné zakázky malého rozsahu. Případné uzavření další podobné smlouvy v tomto režimu by mohlo být považováno za účelové a nedovolené rozdělení veřejné zakázky (vzhledem k úzké časové a věcné souvislosti by se všechny smlouvy tykající se přívozu posuzovaly jako jedna zakázka). 

Vedení města je tedy nuceno přistoupit k zadání veřejné zakázky podle zákona o veřejných zakázkách. Odbor správy městského majetku připravil výzvu pro nadlimitní otevřené řízení. Výsledkem řízení je výběr provozovatele přívozu, který bude tuto službu zajišťovat od  1. května 2019. Majitel lodi Blanice, současný provozovatel přívozu, vyjádřil zájem se výběrového řízení účastnit. Zájmem města je, aby vše proběhlo plynule tak, aby občané nezaznamenali žádnou změnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…