Nymburk investuje miliony do vzdělání

16.09.2012 19:56

Vedení nymburské radnice si velmi dobře uvědomuje, že investice do školství jsou důležité pro dlouhodobý rozvoj města. Podle starosty města Nymburk Ing. Miloše Petery se z rozpočtu města do stavebních úprav škol a školek v letošním roce vloží více jak 13 milionů korun.

Nymburk investuje miliony do vzdělání
Foto: red
Popisek: Nymburk

„Mezi ty největší projekty patří rekonstrukce mateřské školy Čtyřlístek v hodnotě 6,5 milionu korun. Zrekonstruovanou budovu si děti užívají od začátku školního roku. Aby byla oprava skutečně celková, rozhodli jsme se nad rámec původního projektu upravit i přístupové komunikace a zadní trakt objektu. Tyto práce provede AZ Stavební Heřmanův Městec a dokončeny by podle smlouvy měly být 29. září, “ řekl starosta Miloš Petera.

Stavební úpravy byly dokončeny i v mateřské škole Adélka. „Rekonstrukcí prošlo přízemí budovy, v němž dříve sídlilo mateřské centrum. Dílo bylo převzato 7. září a firma Artea odvedla skutečně velmi kvalitní práci. V úterý 18. září proběhne závěrečná kontrolní prohlídka stavebního úřadu pro vydání kolaudačního souhlasu. Společnost Makra zároveň pracuje na nábytku – školka by měla být vybavena do 14 dnů. Rekonstrukce stála 3,9 milionu korun,“ vysvětlil Miloš Petera. 

„Mateřská školka Adélka nabídne dalších padesát míst. Ve chvíli, kdy bude kolaudace, začneme pracovat na administrativním vyřízení samotného rozšíření školy. Zápis se uskuteční pravděpodobně v průběhu měsíce října,“ doplnil místostarosta PhDr. Pavel Fojtík.

V Základní škole Letců R. A. F. dokončila společnost Prostav opravu rozvodů topení v podlaze a nové zádlažby ve vstupní části budovy za 1,2 milionu korun. Dále byla zpracována projektová dokumentace na vnitřní rekonstrukce mateřské školy Větrník v hodnotě 160 000 korun.

Město dále pracuje na výměně oken na západní straně mateřské školy Sluníčko. Předpokládané náklady jsou 128 tisíc a dodavatel prací vzejde z vypsaného výběrového řízení.

Okna se budou měnit i v západní části budovy ZŠ Tyršova. Výběrové řízení vyhrála společnost O. K. Okna s. r. o. s nabídkovou cenou 1 065 387 Kč bez DPH. Podle uzavřené smlouvy budou okna vyměněna do 30. listopadu 2012.

Markéta Tomčíková
Městský úřad Nymburk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-nymburk.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…