O Chrudimi vědí i za velkou louží. Američany sem láká televize

03.12.2016 6:33

O Chrudimi, Chrudimsku a celém pardubickém regionu mají přehled i za Atlantikem, konkrétně ve Spojených státech amerických. O propagaci českých regionů a kulturního dědictví se totiž už třináct let stará Czech-American TV, televizní program, který pravidelně vysílá videa v angličtině propagující Českou republiku.

O Chrudimi vědí i za velkou louží. Američany sem láká televize
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V minulých dnech zde byl odvysílám pořad o pardubickém regionu a Chrudim, jakožto druhé největší město kraje a především atraktivní turistický cíl, zde nemohla chybět.

„Osobně jsem rád, že díky spolupráci s Pardubickým krajem se daří náš region dobře prezentovat i v zahraničí,“ podotkl místostarosta Roman Málek. Úzkou spolupráci kraje, města a zámořské televize podpořila i agentura CzechTourism.

V USA si toto televizní vysílání naladí přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech, desítky tisíc diváků ho sledují prostřednictvím internetu na celém světě, a to především v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské federaci.

V pořadu je zachyceno pestré architektonické dědictví Chrudimi, bohatá a živá kultura, stejně jako tradiční Loutkářská Chrudim nebo Salvátorská pouť. Protikladem pak jsou dynamické sportovní akce a příležitosti k turistickému vyžití.

Cílem televizní stanice a spolupráce s českými regiony je rozšíření povědomí o České republice a její kultuře. Veřejné a nekomerční vysílání má formu videodokumentů, ve kterých se anglicky mluvící divák dozví informace o českých regionech, městech nebo památkách. Televize nabízí také kurzy českého jazyka, řadu reportáží mapujících český folklor nebo vaření pokrmů typických pro Česko. To vše přispívá ke zviditelňování českých regionů a jejich turisticky atraktivních destinací.

Zakladatelem Czech-American TV je americký producent českého původu John Honner, který se před třinácti lety rozhodl zviditelnit Českou republiku v zámoří.  Do projektu se také zapojují studenti Západočeské univerzity v Plzni, Fakulty elektrotechnické při ČVUT, Masarykovy univerzity v Brně a Gymnázia a Jazykové školy ve Zlíně. Na webu www.catvusa.com od konce loňského roku mohou uživatelé internetu sledovat vysílání i na tabletech a mobilních telefonech, a to právě díky spolupráci s českými vysokoškolskými studenty technických oborů a profesionálních webmasterů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …