Na 2 445 podnikatelů s oprávněním pro hostinskou činnost a dalších několik stovek podnikatelů, kteří lihoviny prodávají na základě živnosti volné, má v evidenci svého správního obvodu Živnostenský úřad královéhradeckého magistrátu. „Tito podnikatelé až na malý počet výjimek, kterými jsou třeba školní jídelny, si musejí požádat o koncesi pro prodej lihovin. Na živnostenský úřad se během půl roku musí dostavit přes tři tisíce podnikatelů, kteří požádají o koncesi, aby mohli dál prodávat kvasný líh, konzumní líh nebo lihoviny,“ vysvětluje novou povinnost Petr Lámus, vedoucí oddělení živnostenských oprávnění. Během uplynulých tří měsíců, tedy za první polovinu půlroční lhůty, požádalo o koncesi na zdejším živnostenském úřadě zatím jen 427 podnikatelů. To je 14 procent z celkového počtu povinných subjektů. Během března a dubna, což je konec zákonné lhůty, lze očekávat na živnostenském úřadě velký nápor klientů. „Z tohoto důvodu doporučujeme podnikatelům navštívit Živnostenský úřad sídlící ve Střelecké 824, Hradec Králové, v předstihu, tedy nejlépe během února, kdy bude čekací doba na vyřízení žádosti minimální,“ dodává Petr Lámus.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Hradeckralove.org