O problematice parkování v Chebu se bude hovořit 21.3.

06.03.2012 20:40

Veřejné projednání stávající situace a plánovaných změn v širším centru Chebu se uskuteční od 15 h ve Svobodě

O problematice parkování v Chebu se bude hovořit 21.3.
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Radnice připravuje setkání s veřejností na téma Parkování ve městě. Uskuteční se ve středu 21. března od 15 hodin v hlavním sále Kulturního centra Svoboda. Stav, kdy již v některých lokalitách nelze zaparkovat, nebo se naopak stojí nesprávně, je totiž také v Chebu nadále neúnosný.

Na začátku letošního roku vstoupila v platnost první opatření související s rozvinutím systému placeného parkování v širším centru města, ke kterému má dojít ještě v průběhu tohoto roku - s ohledem na připravované pořízení dalších parkovacích automatů nejspíš k 1. září. Zřízeny již například byly tzv. modré oblasti pro parkování rezidentní (občané) a abonentní (podnikatelé a firmy) v ulicích Školní a Jateční a v části Valdštejnovy ulice mezi křižovatkami s Májovou a Obrněné brigády. Od ledna zde mohou parkovat pouze držitelé uvedených karet pro danou oblast. „V této první etapě se provedla pouze menší část plánovaných změn. Právě na základě zkušeností totiž chceme - ještě před realizací druhé, rozsáhlejší etapy - jednotlivá opatření vyhodnotit. Několik námětů na případné úpravy již máme,“ uvádí místostarosta Vladimír Hartmann.

Rezidentní a abonentní karty vydává Městská policie Cheb nejen pro zmíněné modré oblasti, ale i pro čtyři oblasti smíšené. „Jde o zpoplatněné části ulic Komenského a Svatopluka Čecha, Obrněné brigády, náměstí Krále Jiřího z Poděbrad a Kasární náměstí, v kterých lze parkovat buď s kartou, nebo s lístkem z parkovacího automatu,“ vysvětluje místostarosta.

Se stávající i připravovanou situací v parkování se mohou občané seznámit na odboru silničního hospodářství a dopravy (v budově radnice u Komerční banky) či na webu města v sekci Doprava - Zóna placeného stání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…