Obce Bohumínska vybírají priority pro eurodotace

07.03.2016 10:49

Bezpečnost v dopravě, sociální oblast a prevence kriminality, prorodinná opatření. To jsou jen některé z priorit, na kterých se shodli zástupci Místní akční skupiny Bohumínsko (MAS). Zástupci samospráv o tom jednali na semináři k možnostem využití eurodotací v příštích letech.

Obce Bohumínska vybírají priority pro eurodotace
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Obce a města Místní akční skupiny Bohumínsko budou moci čerpat dotace ze tří evropských operačních programů. V programovacím období do roku 2023 má tato skupina alokováno asi 100 milionů korun.

„Debatovali jsme o potřebách obcí a budoucích projektech. Poznatky zapracujeme do Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Bohumínsko. K prioritám patří bezpečnost v dopravě, zejména chodníky a cesty. Často se opakovaly nápady k rekonstrukci, vybavení a infrastruktuře sociálních služeb a podpoře infrasktury vzdělávání, zejména mateřinek a škol, které obce zřizují,“ říká místostarosta Bohumína Lumír Macura.

K dalším oblastem, kde obce a města vidí možnost využití evropských dotací, patří sociální bydlení, podpora odlehčovacích služeb, podpora asistentů prevence kriminality a propustného zaměstnání, podpora prorodinných opatření a rekreačního využití obecních lesů v Dolní Lutyni a Doubravě.

Seminář se uskutečnil v rámci projektu „Komunitní rozvoj venkova na území MAS Bohumínsko, z.s.“, který je financován Moravskoslezským krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…