Obyvatelé Olomouce zaslali téměř 300 podnětů k budoucnosti dopravy

11.09.2017 10:45

Město Olomouc, které si nechává od Centra dopravního výzkumu zpracovat plán udržitelné městské mobility, obdrželo téměř 300 podnětů obyvatel města. Všechny podněty budou nyní vyhodnoceny odborníky a zařazeny do samotného plánu.

Obyvatelé Olomouce zaslali téměř 300 podnětů k budoucnosti dopravy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Z informačního centra, webových i Facebookových stránek i prostřednictvím dalších akcí se podařilo posbírat téměř 300 podnětů, za které obyvatelům města děkujeme. Jsou to oni, kdo rozhodují, jak bude vypadat doprava v jejich městě v dalších letech,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec odpovědný za oblast koncepce a rozvoje města.

Nyní budou všechny podněty roztříděny podle jednotlivých kategorií a druhů dopravy. Následně budou vybráni v každé oblasti odborníci, kteří podněty ohodnotí včetně jejich dopadu na dopravu. „Spousta podnětů byla velmi kvalitní a plná zajímavých informací. Některé podněty zase byly více konkrétní, takže s nimi budeme muset pracovat jiných způsobem. Všechny podněty, které občané zaslali, uvedeme i v samotném plánu, takže nemusí mít obavu, že bychom jejich názor nevnímali,“ dodal manažer projektu Zbyněk Sperat.

Další možnost, jak změnit dopravu v Olomouci, budou mít občané již 13. září od 17 hodin v sále zastupitelstva města Olomouce v Hynaisově ulici, kde proběhne veřejné projednání vizí.

Více informací na: www.olomouc.dobramesta.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…