Od května začne pravidelné reportážní zpravodajství z Jičína

26.04.2018 16:03 | Zprávy

Jičín a Východočeská televize s.r.o. již od května zahájí výrobu pravidelného televizního zpravodajství o dění ve městě. Každý měsíc vzniknou za supervize města tři původní, zhruba dvouminutové reportáže. K divákům se dostanou jednak díky pozemnímu vysílání Východočeské televize, jednak díky sociálním sítím Youtube a Facebook, jejichž služby Jičín dlouhodobě využívá.

Od května začne pravidelné reportážní zpravodajství z Jičína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Východočeská televize s.r.o. sestaví reportážní štáb a technicky zajistí jak vlastní natáčení, tak střih a kompletaci jednotlivých videí. Město bude mít právo kontroly. Reportáže budou vysílány na dané televizní stanici v rámci pořadu Jičínský miniexpres. Premiéry reportáží budou vždy v 18 hodin během 1., 3. a 4. čtvrtku v měsíci a každá bude nejméně dvanáctkrát reprízována. Alespoň třikrát bude vysílána ve čtvrtek, devětkrát v pátek. Východočeskou televizi (V1) na přijímačích lze naladit pomocí automatického ladění, nebo manuálně. Televize je ve vysílací síti Multiplex 4 a v digitálním vysílání (Digital Broadcasting) ji lze naladit na kanálu 45, na frekvenci 666 (vysílač Chlum).

Město provozuje profil Jičín – moje město na sociálních sítích Facebook a Youtube. Protože nová licenční smlouva s televizí umožňuje městu reportáže šířit, videa budou vždy po odvysílání premiéry na Youtube kanál Jičín – moje město umisťována. Navštěvujete-li Youtube či využíváte-li služby Google například ve svém chytrém telefonu, můžete se přímo na webové stránce Youtube „přihlásit k odběru“, čímž budete pravidelně dostávat upomínky o nově nahraných videích, na které se lze podívat. Odkazy na Youtube budou dostupné také přímo na webu města (ZDE). K videím se dostanete najetím myší na Novinky a kliknutím na Reportáže z města Jičína v rozbalovacím menu.

Jičín usiluje o výrobu vyváženého televizního zpravodajství o kultuře, sociálních službách, investičních akcích, spolkové či zájmové činnosti ve městě, školství, technických službách a podobně. V současnosti je Jičín prezentován skrze tištěná média, a to jak skrze radniční Jičínský zpravodaj, tak přes běžné noviny. Solidní je také zastoupení Jičína v rozhlasovém vysílání. Jičín každé dva týdny pro žurnalisty pořádá tiskové konference a bude v nich pokračovat. Citelně však chybí prezentace v audiovizuálním zpravodajství, což se město snaží vyřešit právě Jičínským miniexpresem. Jičín zavedení pravidelné výroby reportáží řeší již několik let a v rozpočtu je pro tyto účely zřízena zvláštní položka.

Věřejnost může předkládat náměty na reportáže

„Věřím, že vstup televizního vysílání do života města rozšíří znalost a obzory diváků a přiblíží jim, co se v Jičíně děje,“ uvedl starosta města JUDr. Jan Malý.

Náměty na jednotlivé reportáže by měly přicházet nejen od nejužšího vedení města, ale také, a to především, od veřejnosti, jiných organizací či členů Zastupitelstva města. Kupříkladu první reportáž, která začátkem května vznikne, se zaměří na prvomájové úterý, prezentaci neziskových organizací během tohoto dne a na hasičskou soutěž Jičínský hasič přežívá, již pořádá jičínský odbor Hasičského záchranného sboru a která je inspirována hasičským sportem TFA.

Tímto vyzýváme veřejnost, aby předkládala možné náměty na reportáže. Zasílejte je nejlépe elektronicky na oddělení komunikace s veřejností (ZDE).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…