Olomouc: Dalších třicet kontejnerů na kovový odpad

04.11.2020 20:14

Olomoučané dobře třídí a jejich zájem o separaci některých druhů odpadů rok od roku stoupá. Díky jejich podnětům na rozšíření počtu sběrných míst na kovový odpad přibudou ve městě desítky nových kontejnerů.

Olomouc: Dalších třicet kontejnerů na kovový odpad
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství ve spolupráci s Technickými službami proto během listopadu rozšíří počet kontejnerů na kovy o dalších třicet. Celkový počet tím vzroste na 85 kusů. „Chceme lidem poskytnout možnost třídit kovy v dostupné vzdálenosti od jejich bydliště a omezit odkládání kovů do směsného odpadu,“ uvedl náměstek primátora Otakar Bačák.

Rozmístění všech dosavadních, včetně nových kontejnerů je přehledně zakresleno na webu www.olomouctridi.cz

Kovy lze v domácnosti odkládat do speciálních tašek, které jsou k dispozici ve dvou velikostech, v objemech 40 a 20 litrů. „Byly součástí ocenění za Mimořádný přínos v oblasti odpadového hospodářství, které město Olomouc letos získalo v soutěži O keramickou popelnici,“ připomněl náměstek Bačák. Nové šedé tašky na třídění kovů mají stejný design jako už dříve distribuované sady tašek na třídění papíru, plastů a skla.

Všechny typy tašek si obyvatelé Olomouce mohou vyzvednout na obslužném pracovišti odboru městské zeleně a odpadového hospodářství v budově magistrátu v Hynaisově ulici 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…