Olomouc: Droždín bude mít kruháč, kraj a město uzavírají smouvu o stavbě

28.02.2020 10:04

Smlouvu o společném zadání na stavbu okružní křižovatky v Droždíně uzavírá statutární město Olomouc a Správa silnic Olomouckého kraje. Nové řešení křižovatky povede k vyšší bezpečnosti chodců a ke zklidnění dopravy. Uzavření smlouvy schválili olomoučtí radní.

Olomouc: Droždín bude mít kruháč, kraj a město uzavírají smouvu o stavbě
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Aby stavba kruhového objezdu mohla probíhat ve spolupráci města a kraje, je třeba uzavřít smlouvu o společném zadávání veřejných zakázek. Upraví smluvní vztahy, práva a povinnosti obou zadavatelů,“ vysvětlil primátor Mirek Žbánek. „Zatímco kraj bude jako vlastník komunikace řešit samotnou stavbu kruhového objezdu, město provede výstavbu přechodů, chodníků, veřejného osvětlení a úpravy autobusové zastávky,“ popsal primátor.

Nová okružní křižovatka, která vznikne v blízkosti základní školy, zvýší bezpečnost chodců a přispěje ke zklidnění dopravy. Doprava v této lokalitě totiž trápí zdejší obyvatele už delší dobu. Kruhový objezd nahradí starou křižovatku ulic Pplk. Sochora, Gagarinova a U Cihelny. „Droždín má tu nevýhodu, že je průjezdný a řidiči si tudy často zkracují cestu ve směru ze Šternberku na Olomouc. Je dobře, že se krajskému úřadu podařilo dotáhnout projekt na úpravu křižovatky do konce, stavba kruháče může brzy začít a my se k ní přidáme s výstavbou přechodu a nových chodníků,“ zdůraznil primátor Žbánek.

Administraci veřejné zakázky na dodavatele stavby zajistí Správa a údržba silnic Olomouckého kraje. Cílem společného výběrového řízení je výběr dodavatele stavby. Samotné stavební práce by mohly začít v druhé polovině roku. Město má na úpravy vyčleněno 2,4 miliony korun.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…