Olomouc: Ekologické dny 2019 se chystají prozkoumat nové mýty

19.04.2019 16:58

Ekologické dny Olomouc, tradiční jarní festival nejen ekologie, začínají 24. dubna hudebně literárním večírkem v Rajské zahradě Domu přírody Litovelského Pomoraví.

Olomouc: Ekologické dny 2019 se chystají prozkoumat nové mýty
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Až do 5. května připravil Sluňákov – centrum ekologických aktivt města Olomouce bohatý program: besedy a přednášky, výstavy a vycházky do krajiny. Vrcholem bude už tradičně prvomájový Ekojarmark na Horním náměstí.

Letošním tématem jsou nové mýty v konfrontaci se světem přírody. Michal Bartoš, ředitel a hlavní manažer festivalu vysvětluje: „V besedách se budeme zamýšlet nad novými společenskými mýty na pozadí ekologické krize. Jsou moderní výdobytky nadějí, nebo zkázou pro živý svět? Je možné použít měření jako nezpochybnitelný průkaz toho, že pravda vítězí?“

Program zaujme multižánrovostí. Na besedách se mohou návštěvníci těšit na odborníka bezpečnosti umělé inteligence Jana Romportla, teologa věnujícícho se evoluční biologii, lékařské a environmentální etice Marka Orko Váchu, psychiatra Cyrila Höschla, nebo jednoho z nejvýznamnějších současných filosofů Václava Bělohradského, který sám o sobě říká, že je publicista. Výstavy představí téma skrze umění. „Výlety pak směřují do Litovelského Pomoraví, za architekturou a vodním kanálem v Baťově Zlíně nebo za neznámými fakty o krajinářské koncepci Lednicko-valtického areálu“ dodává Katarína Zuntychová za organizátory  ze Sluňákova. Celodenní Ekojarmark s aktivitami pro rodiče a děti, tradičními řemesly a hudbou bude vyvrcholením a společnou oslavou. Letos lidem na náměstí zahrají kapely Zrní, Jablkoň, Longital, Hm…, minus 123 minut a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…