Olomouc: Krizový štáb pokračuje v uvolňování situace, jedná se i o Floře a dalších akcích

07.05.2020 11:38 | Zprávy

Život v Olomouci se bude v následujících týdnech opět vracet do běžného stavu. Vyplývá to mimo jiné i z aktuálních rozhodnutí Krizového štábu ORP Olomouc.

Olomouc: Krizový štáb pokračuje v uvolňování situace, jedná se i o Floře a dalších akcích
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Krizový štáb například souhlasil s tím, aby magistrát začal opět přijímat žádosti o zábor prostranství na Horním a Dolním náměstí k pořádání různých kulturních akcí. Pořadatelé akcí při tom budou muset zajistit dodržení příslušných hygienických pravidel. Jedná se také o konání letní a podzimní etapy mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc. Olomouc požádá ústřední krizový štáb žádost o vyjádření k tomuto záměru.

Krizový štáb rozhodl také o tom, že budou od 11. května otevřeny olomoucké kluby seniorů, samozřejmě při stanovení a dodržování všech hygienických opatření. „Věřím, že se vše bude vyvíjet dobře a že tu brzy bude zpět ta živá, atraktivní a příjemná Olomouc, jak ji všichni známe,“ komentoval čerstvá rozhodnutí primátor Olomouce a předseda krizového štábu Mirek Žbánek.

Krizový štáb projednal také informace o výrazném zlepšení situace na vysokoškolských kolejích, kde bylo na přelomu března a dubna řadě ubytovaných studentů diagnostikováno onemocnění Covid-19, jednal s představiteli Městské policie Olomouc a Policie ČR o dodržování bezpečnostních opatření ve městě a jednal i se zástupcem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…