Olomouc: Město může koupit Andrův stadion o 40 milionů levněji

08.12.2017 13:40

Statutární město Olomouc již dříve vyjádřilo vůli odkoupit od fotbalové Sigmy její fotbalový stadion. Původní cenu přesahující 185 milionů korun se čtyřčlenné pracovní skupině pověřené vyjednáváním podařilo snížit zhruba o 40 milionů.

Olomouc: Město může koupit Andrův stadion o 40 milionů levněji
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Rada města skutečně obdržela nabídku ke koupi Androva stadionu a jeho součástí za 144 milionů a 990 tisíc korun,“ potvrdil za pracovní skupinu náměstek primátora Martin Major.

Podle předběžných dohod by transakce mohla proběhnout ve dvanácti ročních splátkách ve výši 12 milionů korun, přičemž zbývajících 990 tisíc korun by bylo splatných při podpisu smlouvy. O stadion by v budoucnu pečovala městská akciová společnost Správa sportovních zařízení Olomouc. Náměstek upřesnil, že o konečné podobě smlouvy musí rozhodnout rada a následně Zastupitelstvo města Olomouce.

Záměrem radnice je zajistit do budoucna majetkově sportovní infrastrukturu a naopak odstřihnout se od provozování fotbalového klubu. Návaznost Androva stadionu na další sportovní areály a veřejné plochy do budoucna umožní kompletní řešení celého prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…